Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus din capitală

Adăugat pe: 8 iunie 2018

Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus din capitală. O echipă de muncitori a demontat acoperișul clădirii, iar în câteva zile și pereții acestuia vor fi puși la pământ.

Unii oameni s-au aratătat nemulțumiți de inițiativă.

„După părerea mea, nu ar trebui să fie demolat pentru că este o clădire destul de veche care s-ar putea de reparat."

„Nu este o idee prea bună. Patrimoniul cultural ar trebui să fie promovat, dar astea nu sunt acțiuni prielnice pentru societate."

„Nu consider că este corect. Din motivul că el face parte din monumentele istorice. Este din același complex cu clădirea de vis-a-vis. Inițial, au fost așa construite. Dacă vă uitați atent, Gaudeamus, după formă, repetă forma monumentului."

„O părere foarte proastă. Consider că cinematograful trebuie păstrat, face parte din patrimoniul nostru, al orășenilor."

Totuși s-a găsit dintre aceștia care susțin ideea.

„Depinde care este scopul demolării pentru că cinematograful, din câte îmi amintesc nu avea venit, așa că nu are rost."

Cinematograful Gaudeamus a fost construit în anii 50 ai secolului trecut. Autorizația de demolare a clădirii a fost semnată de fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, acum doi ani.

Arhitectul șef al Chișinăului, Sergiu Borozan, a declarat pentru presă că în locul acesteia va fi construit un centru multifuncțional cu mai multe etaje, care ar putea cuprinde atât spații locative, dar și hoteliere sau de agrement.